Rimaster fortsätter att expandera – öppnar kontor i Frankrike

Ladda ner PDF

 

Verkstadskoncernen Rimaster AB fortsätter sin strategiska expansion med att öppna ett kontor I Frankrike.
Det nya kontoret, som placeras i Lyon i östra Frankrike, kommer att ha sitt fokus på såväl nya som befintliga kunder i regionen. Satsningen innebär att Rimastergruppen, med säte i Rimforsa söder om Linköping, fortsätter sin satsning på att kunna se Europa som en samlad hemmamarknad. Kontoret i Lyon kommer att ledas av Julien Fambrini, som har en omfattande bakgrund inom teknisk försäljning till samma kundgrupper, som Rimaster vänder sig till.

 

       För Rimaster är det här ett naturligt nästa steg i vår strävan att erbjuda våra kunder bästa möjlig service, säger Jan-Olof Andersson, VD och operativ chef för Rimastergruppen.

       Rimaster är idag ett globalt företag, och vi måste därför finnas nära våra kunder på det som är deras hemmamarknader. Vi har idag en välfungerande produktionsorganisation med egna fabriker i Sverige, Polen och Kina och vi satsar nu på att även marknadsmässigt kunna vara nära kunderna. Kontoret i Lyon är just en sådan satsning, eftersom vi ser att Frankrike och näraliggande länder är ett mycket intressant tillväxtområde för oss, sammanfattar Jan-Olof Andersson.

       Satsningen på ett kontor i hjärtat av Frankrike är viktig, eftersom jag ser att vi har stora möjligheter i den här delen av Europa – vi har rätt kunskap, erfarenhet och kan erbjuda en mycket fördelaktig kostnadsbild, säger Tomas Stålnert, som ansvarar för försäljning och materialförsörjning inom Rimastergruppen.

       Jag är glad att få den här möjligheten arbeta för Rimaster, ett välskött företag som jag många gånger mött i kundsammanhang, säger Julien Fambrini, som ska leda Rimasters nya kontor i Lyon.

       Rimastergruppen har med sin breda kompetens inom elsystem och mekanik en i det närmaste perfekt profil för att som utvecklingspartner kunna attrahera många av Europas mindre och medelstora tillverkare av bl.a. skogs- och lantbruksmaskiner. Samtidigt har man en produktionsorganisation som erbjuder en väldigt fördelaktig kostnadsbild även för stora volymtillverkare. Jag tycker det ska bli väldigt roligt att få bli delaktig i Rimasters framtida utveckling, och tror att jag kan tillföra en del intressanta erfarenheter, sammanfattar Julien Fambrini.

 

Om Rimaster

Rimaster AB är en utvecklingspartner och tillverkare av kompletta elsystem, elektronik, mekanik och hytter till specialfordon. Kunderna kännetecknas av världsledande produktägare inom olika branscher, bl.a. tunga transport- och specialfordon och inom industriautomation.

 

Rimaster AB har sitt huvudkontor i Rimforsa mellan Linköping och Vimmerby, och har enheter för design, utveckling och tillverkning i Rimforsa, Söderhamn och Horn i Sverige, i Czaplinek och Borne Sulinowo i nordvästra Polen samt i Ningbo, söder om Shanghai i Kina. Ett säljkontor finns i Belgien 2010 och ett säljkontor öppnar i Frankrike 2014.

 

 

För ytterligare information, kontakta gärna

Jan-Olof Andersson, VD och koncernchef för Rimaster AB, tel 0708-19 44 22
Tomas Stålnert,
vVD och ansvarig för försäljning och materialförsörjning för Rimaster AB, tel 0733-66 40 01
Julien Fambrini,
chef för Rimaster France, +32 470 670 130

Bilder från Rimasters verksamhet finns på vår bildbank

 

 

© 2016 Rimaster AB  |  Industrivägen 14  |  SE-590 44  RIMFORSA   |  +46 494 795 00  | info@rimaster.com
Våra mejladresser är alltid fornamn.efternamn@rimaster.com där å och ä ersätts med a och ö ersätts med o.